Dva temeljna načina na koje muškarci masturbiraju: na suho i s podmazivačem

 Dva temeljna načina na koje muškarci masturbiraju: na suho i s podmazivačem

Premda svaki muškarac može imati neku osobnu varijantu, postoje dva temeljna načina na koje muškarci masturbiraju: na suho i s podmazivačem.

Na suho: Muškarac stavi jedan ili dva prsta oko penisa na strateški pozicioniranom mjestu, malo ispod glavića. Onda svakim potezom pomiče cijeli prepucij gore-dolje. Budući da prepucij lako klizi po klipu, većina muškaraca drže ga čvršće nego što se možda čini ugodnim. Najjači osjet potječe iz mjesta na klipu koje se zove frenulum.

S podmazivačem. S podmazivačem masturbiranje daje osjećaj sličniji odnosu. Kad masturbira S podmazivačem, muškarac često ovije cijeli dlan oko penisa. Podmazivač omogućuje da ruka klizi po klipu i glaviću penisa. Neki muškarci zategnu prepucij držeći ga na korijenu penisa drugom rukom.

Usporedba. S podmazivačem muškarac više osjeća u glaviću penisa; na suho više osjeća na prednjoj strani penisa ispod glavića. Masturbiranje s podmazivačem može biti senzualnije. No mnogi više vole na suho, a postoje i situacije kada je na suho praktičnije. Manje je komplicirano i lakše je svršiti u rupčić ili čarapu, pa nema toliko čišćenja. Ali, kad se obraduju na suho, obično su glasniji.