Grlić maternice

 Grlić maternice

Grlić maternice je mala mesnata kupola u gornjem stražnjem dijelu vagine. Priroda ga je onamo smjestila kao ventil ili čuvara ulaza koji povezuje maternicu i vaginu. Kod žene koja nije rađala, grlić može biti veličine trešnje, ali može biti i mnogo veći. U sredini ima malu rupicu kroz koju izlaze ženske tekućine a ulaze muške. Ponekad je mekši kada žena ovulira. Tada sluz prolazi kroz otvor na grliću i ispire vaginu. Tako ona ostaje čista i kiselija pa time i pogodnija za začeće. U trenutku kada postoji najveća vjerojatnost da dođe do začeća, sluz postaje bistra i skliska. Pozor! Pozor!

Oko grlića je prostor koji se zove ƒornix. To je područje prekrasno istraživati prstom, a i dobro je znati za njega ako žena nema osobito duboku vaginu ili njezin ljubavnik ima dug penis. Takvi će parovi željeti istražiti položaje koji omogućuju penisu da sklizne ispod grlića i ude u stražnji ƒornix. Tako će dobiti 3-4 cm dodatnog prostora. Priča se da neke žene vole kada ih tu nadražujemo; drugima je to pak, dakako, neugodno.

Napomena o kontracepciji: dijafragme su male kapice koje pokrivaju grlić maternice i pokušavaju spriječiti da sperma prođe kroz otvor u sredini.