Klitoris - stražarnica ženskog spolovila

Klitoris - stražarnica ženskog spolovila

Ako ne znate razlikovati klitoris od kurjeg oka, zamolite svoju djevojku da vam ga pokaže. Ako nemate djevojku, zamolite neku prijateljicu i onda se brzo izmaknite. Evo definicije klitorisa iz našeg glosarija.

Klitoris - latinski naziv za onu vražju stvar koja je prije samo pola sekunde još bila tu. Jedini organ na tijelu - muškom ili ženskom - koji služi isključivo užitku, što bi s biološkog stajališta moglo značiti da je žensko spolovilo razvijenije od muškoga. Katkad se smatra Smaragdnim gradom ženskog orgazma. Ne prilazi mu na brzinu. Katkad želi da ga snažno trljaš, a katkad ne može podnijeti ni da dahneš na njega.

Neki klitorisi samo što ne skoče na tebe i ne rukuju se, a drugi su jedva vidljivi. Neki su veoma osjetljivi, drugi nisu. Nekima se osjetljivost mijenja tijekom mjeseca. I ne brinite se, osjetljivost klitorisa nije povezana s njegovom veličinom. Njegov promjer varira od 2 do 20 mm.

Kad se žena uzbudi, vršak klitorisa često nabrekne. Klitoris uz to ima i prepucij. Novije teorije tvrde da je klitoris mnogo veći nego što se prije mislilo. Neki sad zamišljaju klitoris kao da ima oblik rašlje pri čemu su kraci rašlja ispod usmina.