Može li žena istodobno doživjeti klitoralni orgazam i orgazam iz G-točke?

 Može li žena istodobno doživjeti klitoralni orgazam i orgazam iz G-točke?

Teoretski se G-točka sastoji od tkiva oko mokraćnog otvora, dakle na krovu vagine, na dubini između trećine do tri četvrtine prsta. Neki kažu da je G-točka blizu komadića vaginalnog tkiva koje je na dodir pomalo grubo. Ta grubost je posljedica nekoliko malih nabora na tkivu. Drugi odbijaju biti precizni i ne govore ništa o tome gdje se točka nalazi. Neki kažu da je G-točka mala kad nije nadražena (veličine zrna graška), ali naraste kad se posve nadraži (do veličine kovanice od 2 kune). Eto što vam je inflacija.

Neke žene osjećaju blagu nelagodu ili osjećaj da im je mjehur pun kad im se nadražuje G-točka. Ljubitelji G-točke kažu da se žene prestanu brinuti zbog mjehura i opuste kako bi uživale. A da za svaki slučaj ispod ipak stavite ručnik? Tako će se žena možda lakše opustiti. Osim toga, bolje je pričekati da se žena malo uzbudi prije nego što se počne tražiti G-točka.

Jedan od načina da se ona nadraži jest da se u vlažnu i spremnu vaginu stave prst ili dva i napravi pokret kao da prstom nekoga pozivamo k sebi. Ženi koja sama istražuje bit će lakše ako čučne. Osim toga, postoji zanimljiv dodatak za vibrator koji je upravo smišljen za stimuliranje G-točke. Jedan položaj koji možete iskušati kad budete istraživali potencijal G-točke ide ovako: žena klekne na pod uz krevet i nasloni se na madrac. Naslanja se na laktove, a gornji dio tijela leži dijagonalno u odnosu na rub madraca. Partner ude straga. Iskušajte razne vrste ulaska penisa, od plitkog do dubokog. Ako joj je tako ugodnije, može i stajati, ruku naslonjenih na stol ili ormarić.

Što se tiče osjeta koji prate nadraživanje G-točke, neke žene uživaju u njima, a drugima je svejedno, dok je nekima upravo neugodno. Imajte na umu da je seksualno zadovoljstvo dio mnogo šireg procesa. Vaš međusobni odnos kad niste u krevetu vjerojatno će više utjecati na razinu zadovoljstva od udvaranja ženinoj G-točki.