Našminkane lezbijke

 Našminkane lezbijke

Katkad se misli da su sve lezbijke muškobanjaste. Mi smo se spremni kladiti da se jednak broj lezbijki prošle godine natjecao za Miss Amerike kao i na profesionalnom golfskom turniru. Lezbijke su jednako ženstvene (ili neženstvene) kao i heteroseksualke. Niz vrlo privlačnih glumica i fotomodela su lezbijke.

Jednako je neispravna pretpostavka da lezbijke vode ljubav osobito nježno ili poetično. jednako su strastvene (ili nestrastvene) kao i heteroseksualke.

U prošlosti su žene sklone ženama ipak izlazile s muškarcima i udavale se. A žene koje su imale ružna iskustva s očevima zamijenile bi ih jednako teškim dečkima ili muževima. Obično se očekivalo da žene ostanu u heteroseksualnoj vezi i onda kad su sklonije ženama. Najmanje je pet razloga zbog kojih to više ne mora biti tako:

1. Majke su nekoć govorile kćerima kako je silno važno udati se za muškarca i imati djecu. To više nije tako istinito kako je nekoć bilo. 2. Prije je bilo vrlo malo privlačnih lezbijskih uzora. Danas postoji skupina vrlo privlačnih, uspješnih lezbijki koji služe kao uzori, u sportu, biznisu, rock’n’rollu i na estradi. 3. Danas je prihvatljivo da lezbijski parovi imaju djecu koju dobiju umjetnim oplođivanjem. 4. Veoma je pomodno da nesigurne studentice imaju lezbijske veze i na drugim Sveučilištima. 5. Homoseksualke nisu osobito cijenjene na turnirnirima.