Povijest seksa

 Povijest seksa

Ne brinite se, nećemo o tome kako je George Washington prešao zaleđenu rijeku Delaware, premda ljudi koji se odavno nisu poševili znaju učiniti i drastičnije stvari.

Neki pisci ostavljaju dojam da 1950-ih godina seksa nije ni bilo i da nije izumljen sve do početka 1960-ih, kada je čovječanstvo navodno počelo voditi ljubav, a ne rat. To nije točno. Pedesetih je bilo mnogo seksa. Stvar je samo u tome što su parovi često čekali da stupe u brak prije odlaska u krevet. I obično su duže hodali prije nego što bi seks postao dijelom njihova odnosa. Budući da se žensko djevičanstvo tada više cijenilo, moguće je da su nevjenčani parovi više uzajamno masturbirali ili se bavili oralnim seksom nego što su se ševili.

Seksualno izražavanje je za neudane žene pedesetih godina katkad bilo prilično teško jer se od njih često očekivalo da pruže dovoljno da zadrže zanimanje muškarca, ali ne toliko da dođu na loš glas. Jesu li se stvari doista toliko promijenile? Neke su se žene tim dvostrukim mjerilom služile u svoju korist dok su ga druge doživljavale kao stegu.