Slengovi među djecom

 Slengovi među djecom

Istraživač Warren Johnson proučavao je kako se normalni osmogodišnjaci služe slengom. Kaže da je među djecom, kada ih ne čuju roditelji, omiljeni izraz „mother-fucking, titty-sucking, blue-balled bitch“ (otprilike „jebena pizdolizna gadura s plavim mudima“)… Johnson nije očekivao da će američki osmogodišnjaci u psovanju nadmašiti njegove pajdaše iz Marinaca.

Osobito je zanimljiva Johnsonova opaska o osmogodišnjakinji koja je djetetu koje ju je uzrujalo doviknula „Popuši mi kurac!“ Ako se već morala poslužiti seksualnim izrazom kao psovkom, zašto se nije poslužila anatomski točnijim: „Poliži mi picu!“ Možda čak i osmogodišnje dijete zna da će u našem društvu nekoga uvrijediti ako mu kaže da preuzme žensku ulogu u seksu i da izrazi kao što su „Popuši mi“, „jebo te ja“ ili „jebeš tebe“ na grub način izražavaju misao: „Ti si žena u seksu, đubre jedno!“

Teško je shvatiti kako je nešto tako lijepo i slasno kao što je seks postalo povezano s ljutnjom i nezadovoljstvom. Jednako je teško shvatiti zašto je biti žensko u spolnom činu uvredljivo. No to su premise s kojima smo odrasli.