Usmine, usmine, usmine

 Usmine, usmine, usmine

Zamislite, čak su se i stari Rimljani zabunili. Nazvali su vanjske usmine labia majora (velike usmine), a unutarnje labia minora (male usmine). No kod mnogih stidnica, vanjske usmine nisu osobito velike, a unutarnje vire kroz njih na mnoge načine i u mnogo oblika.

Vanjske su usmine često prekrivene dlačicama, dok su unutarnje poşve ćelave. Kod većine žena unutarnje su mnogo osjetljivije od vanjskih. Mnoge žene ih miluju i igraju se njima kad masturbiraju. Jedan od razloga možda je to što su one spojene s prepucíjem klitorisa. Blago potezanje unutarnjih usmina može biti manje izravan i ugodniji način stimuliranja vrlo osjetljivog klitorisa. A usmine su tako zahvalne na pažnji da često nabubre i otvore se. Kad nabreknu, obično potamne, što je signal prirode koji znači: „Spremna sam za svu pozornost koju mi možeš posvetiti.“

Za neke su žene unutarnje usmine vrlo važne tijekom spolnog odnosa. Čini se da se unutarnje usmine guraju i potežu svakim potezom penisa pa su tako možda glasnici koji prenose poruku klitorisu.