Vibrator i umjetni penis

 Vibrator i umjetni penis

Neki tvrde da je žarulja najvažniji električni izum u posljednjih 150 godina; drugi tvrde da je to vibrator.

Ljudi često brkaju vibrator s umjetnim penisom, što je kao da brkaju nosoroga i žirafu. Oboje su s Crnog kontinenta, ali tu sličnosti prestaju.

Vibratori se cijene zbog zvrljanja i obično se stavljaju na spolovilo, izvana, a i unutra. Umjetni penisi (poznati i kao „dildo“) imaju oblik penisa i tako se i koriste. Ne vibriraju kao vibrator i namjena im je da se stave u vaginu kako bi stvorili osjećaj punine ili se gurali unutra-van. Mogu se i gurati gore-dolje između usmina.

Uobičajeni plastični vibrator na baterije katkad se smatra umjetnim penisom. I dok ih neke žene tako rabe, vibrirajući dio tih malih naprava obično je smješten na vrhu, što znači da ih žena ne može gurnuti duboko u vaginu i očekivati da joj klitoris bude sretan. Osim toga, obično su izrađeni od tvrde plastike pa nisu tako dobri kao primjereniji modeli na izmjeničnu struju. Nisu loši za poslovna putovanja ili logorovanje preko vikenda, ali se ne mogu mjeriti s kvalitetnim umjetnim penisom ili vibratorom, iako se neke ljubiteljice s tim ne bi složile