Žena u muškim očima

 Žena u muškim očima

Postoje žene koje sebe definiraju prema količini požude u muškim očima. Drugim riječima, ako takvu ženu muškarac želi, ona se osjeća kao žena. Ako ne, počne se osjećati bespolno. A što muškarci misle o tome kako je biti žena?

Jedan je posve normalan heteroseksualac rekao da se pita kako bi bilo imati ženske grudi s osjetljivim bradavicama, očigledno podlegnuvši mitu da su sve ženske bradavice poput detonatora nuklearne bombe. Drugi je heteroseksualac rekao da se pita kako je imati žensko spolovilo i kako je tijekom spolnog odnosa imati penis u sebi. Treći muškarac, čija je žena nedavno rodila, pitao se kako bi bilo biti trudan i kako je dojiti dijete koje ti je raslo u utrobi od trenutka kad je bilo samo jedna stanica. Erotika daje odgovore na sva ta pitanja.

Zašto ti muškarci izjednačuju ženski spol sa ženskim tijelom, a izostavljaju društvene i političke dimenzije koje bi svakako uključila svaka profesorica ženskih studija? Možda su neosjetljivi tupani, a možda su upoznali dovoljno žena da znaju kako su njihove osobnosti, sposobnosti i stajališta veoma različiti. Možda je jedina zajednička osobina koju mogu pripisati ženama upravo žensko tijelo.

Možda žene danas imaju iste teškoće kad pokušavaju definirati svoj spol. Na- damo se da ćete vi i vaš seksualni partner biti dovoljno sigurni u sebe da budete ono što jeste, neovisno o stereotipima o tome što je muževno, ženstveno, aktivno, pasivno ili od svega pomalo.