Žene i višestruki orgazam

 Žene i višestruki orgazam

„Obično sam nakon orgazma odveć osjetljiva za bilo kakvu stimulaciju. Ali ponekad, kad doživim zemljotresni orgazam koji obuhvaća tijelo, dušu i um, još sam vrlo uzbuđena i ako me muž ponovno nadraži, za dvije-tri sekunde ću ponovno eksplodirati. Katkad se to može dogoditi dva-tri puta zaredom. Osjećaj je kao da petarda eksplodira bez upozorenja. Često se smijemo od iznenađenosti i oduševljenja.“

„To Bilo je vrlo intenzivno, gotovo odveć intenzivno, kao da više ne vladam svojim tijelom.

Teško je, na žalost, dati sažetu definiciju višestrukog orgazma. Jedna je zakučica u tome što ljudi orgazam obično povezuju s ejakulacijskim tipom kao u muškaraca. Mora se dodati pridjev kao što je višestruki da bi se opisalo iskustvo kakvo žene ponekad imaju, iako se višestruki ne doživljavaju nužno kao niz jednostrukih. Druga teškoća s definiranjem višestrukog orgazma u tome je što on varira od žene do žene.

No, pustimo definiciju. Evo nekoliko razloga zbog kojih neke žene mogu doživjeti višestruki orgazam. Pritom imajte na umu da su mnoge žene savršeno zadovoljne svojim jednostrukim orgazmima i ništa više niti žele niti trebaju.